Hopp til innhold

Nasjonal jubileumskonferanse: Hvordan møte utfordringer med rasisme, kjønn og ekstremisme i skole og samfunn?

2. og 3. november på Quality Airport Hotel Gardermoen

Debattene om rasisme, maskulinitet og kjønnsidentitet har tatt av de senere årene, og foregår gjerne med utestemme. Vi går inn på hvordan skolen best kan møte fenomener som Andrew Tate, endringer og kontroverser i forståelsen av rasisme og hva som er god undervisning om og mot rasisme, og hvilken rolle skolen kan spille for å forebygge radikalisering og voldelig ekstremisme.

Dette er blant temaene for Dembras jubileumskonferanse 2.-3. november. Vi inviterer lærere, lærerutdannere, lærerstudenter og andre som jobber for å skape trygge skoler og et inkluderende samfunn til to dager med foredrag, samtaler og workshops om grunnleggende problemstillinger, aktuelle utfordringer og utprøvd praksis.

Konferansen vil se på hvordan skolen kan forebygge ulike former for fordommer og gruppefiendtlighet ved å arbeide med demokrati, medvirkning og inkludering. Særlig kommer konferansen til å ta for seg noen konkrete dagsaktuelle utfordringer og hvordan disse best møtes av et velfungerende profesjonsfellesskap i kontinuerlig utvikling.

Få med deg alt du kan se frem til og oppdateringer om programmet i vårt Facebook-arrangement! 

Foreløpig program

Informasjon om påmelding

Konferansen er støttet av Kunnskapsdepartementet. Deltagere betaler 300 kr i egenandel for begge dagene. Dersom du kun har mulighet til å delta én av dagene er egenandelen 200 kr. I prisen er både lunsj og pauseservering inkludert.

Torsdag kveld inviterer vi til en tre-retters jubileumsmiddag, og det er anledning til å booke hotellrom for overnatting dersom du ønsker det. Dette vil være mulig å legge til i påmeldingsskjemaet for konferansen.

Frist for påmelding er 12. oktober.

 

Påmelding her

Jubileumsarrangementer over hele landet

Seks freds- og menneskerettighetssentre i hele landet tilbyr Dembra for skoler. Jubileumet markeres med arrangementer på alle sentrene, fra mars til november.

Oversikt over alle arrangementene